مراقب پرستار مادر باردار
وظایف مراقب پرستار مادر باردار چیست؟
بارداری یکی از مهم ترین مراحل و تجربه های زندگی است که نیازمند توجه و مراقبت های زیادی است تا با حفظ سلامت جسمی مادر، در نهایت سلامت جنین و کودک تأمین گردد. ارزیابی وضعیت سلامت مادر و جنین امر مهمی است که توسط مراقب پرستار مادر باردار صورت میگیرد.
اجرای دستورات پزشکی، کمک به امور منزل ، توجه به تغذیه و سبک زندگی سالم مادر باردار ، کمک به آرامش و حفظ روحیه مادر باردار، یادآوری دارو ها و همراهی در بررسی و معاینات دوره ای، مراقبت های پزشکی، بررسی های کنترل وزن، فشارخون، قند خون و سایر موارد در صورت لزوم، کمک به انجام تمرینات سبک ورزشی جهت جلوگیری از افزایش وزن و زایمان راحت تر از جمله وظایف مراقب پرستار مادر باردار در منزل است. همچنین آموزشهای عمومی و پزشکی لازم دوران بارداری توسط مراقبین مرکز سلامت خانواده به مادران باردار داده خواهد شد تا خانواده های گرامی، آسوده خاطر این دوران شیرین را در انتظار فرزند خود پشت سر بگذارند.
مراقب پرستار مادر باردار تمام وقت و نیمه وقت در منزل تهران
پرستاران و مراقبان با تجربه مرکز سلامت خانواده با بالاترین کیفیت مراقبت های پزشکی و پرستاری ، پشتیبانی مداوم و خدمات مراقبت تمام وقت به شما مادران عزیز کمک میکنند تا دوران بارداری لذت بخشی را تجربه کنید. شما میتوانید با توجه به نیاز خود از سطوح مختلف خدمات پرستاری و مراقبت در طول روز یا شبانه روزی مرکز سلامت خانواده بهره بگیرید.
مراقبت های ضروری دوران بارداری با استخدام مراقب پرستار مادر باردار
معمولا در اوایل دوران بارداری تغییراتی در خلق و خو و احساسات فرد ایجاد می شود که امری طبیعی است. همچنین ماه های آخر حاملگی معمولا مادر بی حوصله و عجول می باشد. حضور یک مراقب پرستار طی دوران بارداری در منزل بویژه در ماههای آخر بارداری، علاوه بر قوت قلب موجب آرامش و بهبود سلامت جسمی و روانی مادر باردار خواهد بود.
یکی از اولین نشانه های حاملگی که معمولا تا چند ماه طول می کشد، حالت تهوع می باشد. این حالت معمولا در اوایل صبح بیشتر است . این حالت که با بی اشتهایی نیز همراه است، گاهی ممکن است موجب بی توجهی به تغذیه در مادران باردار شود.
حساسیت به بو و طعم غذاها معمولا موجب میشود مادران در طی دوره بارداری نتوانند امور منزل و آشپزی را بطور کامل انجام دهند و این امر گاهی موجب سوء تغذیه مادر یا جنین و عدم رشد وزنی مناسب مادر باردار خواهد شد که ممکن است سلامتی مادر و جنین به خطر بیفتد.
رعایت رژیم غذایی متعادل در وعده های غذایی سبک و همچنین ورزش منظم و سبک از جمله راهکارهای کاهش این علایم است. البته همراه با ورزش مصرف اندازه آب برای حفظ سلامت مادر و جنین ضروری است.
مساله مهم دیگری که در دوران باردار ی مطرح است مراجعات و معاینات دوران بارداری است. فرد از ابتدایی که مشخص گردید باردار است تا هفته سی و دو بارداری بایستی به صورت ماهانه تحت معاینات پزشکی قرار گیرند و از هفته سی و دوم تا سی و ششم هر دو هفته یکبار و از سی و شش هفته تا چهلمین هفته دوره بارداری حتما بایستی هر هفته یکبار تحت مراقبت ها و معاینات پزشکی قرار گیرد.
البته مراجعات پزشکی با توجه به شرایط فرد متفاوت است، در صورتی که فرد سابقه ابتلا به بیماری های دیابت، فشارخون و یا بیماری های زمینه ای دیگری دارد ممکن است نیاز باشد که زودتر از این زمان ها تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرد.
نکات مطرح شده در بالا از جمله موارد متعددی است که لازم است مادران قبل و در حین بارداری آموزش دیده تا بتوانند دوران حساس بارداری را با آرامش و حفظ سلامت خود و فرزند خود سپری کنند.
خبر خوش اینکه مرکز سلامت خانواده علاوه بر خدمات مورد نیاز مادر باردار، تمامی آموزش های لازم را در منزل توسط مراقب پرستار در اختیار مادران عزیز خواهد گذاشت و نیاز به پرداخت هیچ گونه وجه اضافی بابت آموزش های دوران بارداری نیست.
انواع خدمات مراقبت از مادر باردار در منزل
خدماتی که مرکز پرستاری سلامت خانواده به مادران عزیز ارائه میدهد با توجه به سطح سلامتی مادر باردار و نیاز آنان در سطوح مختلف ، تقسیم می شود. خدمات به وسیله مراقب با تجربه، بهیار با سابقه و پرستار ارائه میشود. همچنین در صورت نیاز مادر باردار به خدمات پزشکی، اعزام پزشک به منزل توسط مرکز سلامت خانواده صورت میگیرد.
فواید استخدام مراقب پرستار مادر باردار از مرکز سلامت خانواده
در مرکز سلامت خانواده برای ارائه خدمات با کیفیت، آموزش های تخصصی به مراقبین و پرستاران داده می شود.
افزایش سطح سلامتی و کمک به کاهش استرس ناشی از دوران بارداری از مهمترین مواردی است که حضور یک مراقب در منزل برای شما به ارمغان خواهد آورد.
کمک به انجام فعالیت های روزانه زندگی و داشتن سبک زندگی سالم از دیگر مزایای استخدام مراقب یا پرستار در منزل است.
رعایت برنامه غذایی و دستورات پزشکی توصیه شده از دیگر مواردی است که توسط مراقبین و پرستاران مادر باردار در منزل صورت میگیرد.
استخدام مراقب پرستار مادر باردار مناسب چه کسانی هست؟
دوران حساس بارداری و تغییرات جسمی و روحی مادران در دوره بارداری از جمله مواردی است که موجب استرس و نگرانی خانواده ها به ویژه مادران است به طوری که خیلی از بانوان به علت ترس از این دوران، مادر شدن خود را به تعویق می اندازند. اثرات سلامتی مادر در دوران بارداری بر روی جنین، اهمیت استخدام پرستار و مراقب در منزل را دو چندان می کند.
مسافت های طولانی در تهران و دور بودن از خانواده ها نیز موجب شده است تمایل به استفاده از خدمات مراقبت مادر باردار در منزل بطور چشمگیری افزایش یابد. مرکز پرستاری سلامت خانواده متشکل از پرستارهای حرفه ای و مراقبین آموزش دیده با افتخار، آماده ارایه خدمت به مادران عزیز می باشد.
نحوه استخدام مراقب مادر بیمار از سلامت خانواده
در صورت نیاز به پرستار، بهیار یا مراقب مادر باردار در منزل کافی است با مرکز خدمات پرستاری سلامت خانواده تماس بگیرید و پس از شرح کامل شرایط جسمی مادر باردار، درخواست پرستار یا مراقب تمام وقت و نیمه وقت کنید. درخواست شما توسط کارشناسان ما مورد بررسی قرار گرفته و بهترین پرستار یا مراقب به منزل شما اعزام میشود.
هزینه استخدام و مراقبت از مادر باردار در منزل
هزینه و دستمزد مراقبت از مادر باردار در منزل به سطح مراقبتی که مادر باردار نیاز دارد و تعداد ساعاتی که به مراقبت نیاز دارید و وضعیت جسمی و روحی مادر باردار و دیگر موارد بستگی دارد.
هزینه و دستمزد مراقبت از مادر باردار در منزل به سطح مراقبت ، مانند مراقبت عمومی و یا مراقبت تخصصی بستگی دارد.
برای اطلاع دقیق از هزینه و دستمزد مراقبت از مادر باردار در منزل با مشاوران مرکز پرستاری سلامت خانواده تماس بگیرید تا کارشناسان و مشاوران ما شما را راهنمایی کنند.
توصیه های لازم در مراقبت های دوران بارداری
- حالت تهوع از رایج ترین و اولین مشکلاتی است که بعد از شروع بارداری برای مادر باردار رخ می دهد. برای کم کردن این حالت بهتر است قبل از برخواستن از رختخواب مقداری نان و یا بیسکویت بخورید ، مصرف غذا به مقدار کم و در دفعات زیاد در طول روز توصیه می شود. از خوردن غذاهای نفاخ و چرب و پر ادویه خودداری کنید. در صورت داشتن استفراغ های شدید و مکرر به پزشک خود مراجعه کنید.
- معمولا بیشتر زنان در اوایل حاملگی احساس خستگی و خواب آلودگی می کنند. انجام حرکات ورزشی سبک و منظم موجب کاهش رخوت و احساس شادابی خواهد شد.
- در دوران حاملگی معمولا به دلیل تغییرات هورمونی و کند شدن حرکات روده و کاهش فعالیت جسمی دچار یبوست می شوند. مصرف زیاد مایعات در روز ( حدودا ۶ لیوان در روز ) ، استفاده از میوه و سبزیجات تازه و صرف غذاهای فیبر دار برای جلوگیری از این حالت موثر است.
- یکی دیگر از تغییرات ایجاد شده تنگی نفس در مادر است که به دلیل بزرگ شدن رحم و افزایش فشار آن به پایین ریه ها می باشد.
- معمولا در نیمه دوم بارداری به دلیل بزرگ شدن رحم و فشار روی اعصاب ، گرفتگی عضلات پاها شایع است. با گرم نگه داشتن و ماساژ عضلات درد را کاهش دهید.
- به طور معمول در برخی خانم ها بزرگ شدن رحم باعث انحراف مهره های کمر به سمت جلو می شود که با درد کمر و پشت همراه است. حرکات ورزشی مناسب انجام دهید و این نواحی را گرم نگه دارید.
- در دوران حاملگی به دلیل افزایش وزن بدن و سنگینی رحم ،فشار هایی به سیاه رگ های پشت ساق پا و ران وارد شود و جریان خود را مختل کند که سبب بروز واریس می شود. می توان با استراحت کردن و نگه داشتن پاها (ساق پاها) بالاتر از سطح بدن فشار را بر این نواحی کم کرد. از ایستادن یا نشسن به مدت طولانی خود داری کنید.
- به دلیل بزرگ شدن رحم ممکن است برخی از خانم های باردار ، دردهای مبهمی را در کشاله ران خود احساس کنند. اغلب این دردها با استراحت رفع می شود. در صورتی که این دردها مداوم و شدید باشد باید به پزشک مراجعه کنید.
- با افزایش ماه های بارداری به دلیل بزرگ شدن شکم و حرکات جنین ، درد پشت و کمر درد و تنگی نفس به تدریج خوابیدن برای مادر سخت می شود. نوشيدن يك ليوان شير گرم قبل از رفتن به بستر ،گذاشتن كيسه آب گرم و نخوردن غذاهاي سنگين در رفع بيخوابی مؤثر است.
- از نيمه دوم بارداری بزرگی رحم و فشار آن به رگهای خونی باعث اختلال در رسيدن خون به جفت ، جنين و بعضی اندامهای زن باردار ميشود . براي خونسازي بهتر ، زن باردار بايد از خوابيدن به پشت خودداري كرده وبه پهلو بخوابد.
- یکی از شکایات شایع زنان باردار سورش سر دل است که در اثر برگشت محتویات معده به مری است. این حالت در اکثر خانم های باردار به صورت خفیف می باشد که با مصرف غذای کم در وعده های زیاد در طول روز و کاهش مصرف غذاهای دیر هضم ، چرب و سرخ کرده و پر ادویه بهبود می یابد. بهتر است مصرف شكلات ، قهوه ، چاي و ساير نوشيدنی های حاوی كافئين محدود شود.
- به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد شده در دوران حاملگی ممکن است مادر احساس ضعف و بی حالی کند. در اين موارد استفاده از هواي تازه و محيط آرام و دور از ازدحام ، تنفس عميق ، انجام حركات ورزشي سبك ، خودداري از تغيير وضعيت ناگهاني مثلاّ از حالت نشسته به حالت ايستاده يا حالت خوابيده به نشسته توصيه مي شود.
- برخی از زنان در دوران بارداری نسبت به برخی از بوها و غذاها حساس می شوند و یا برعکس به خوردن برخی از غذاها تمایل بیشتری پیدا می کنند. گاهي تمايلات ناجوري در خانمهاي باردار ديده ميشود مانند خاك خوري، خوردن برفك يخچال وساير مواد مضر . لازم است اين افراد ضمن خودداري از اين كار ، با پزشك يا ماما مشورت كنند زيرا ممكن است اين حالت به علت كمبود ماده خاصي در بدن باشد.
تغذیه در دوران بارداری
تغذیه در دوران بارداری به دلیل اینکه جنین کاملا وابسته به مادر است تمام مواد غذایی که مادر مصرف می کند از راه جفت به جنین می رسد بنابراین تغذیه مناسب مادر تاثیر متقابلی در سلامت جنین دارد.
شروع بارداری به این معناست که موجود دیگری در رحم در حال رشد و نمو است. بنابراین از این لحظه به بعد مادر علاوه بر تأمین نیازهای بدن خود باید از طریق ایجاد تغییرات اصولی در تغذیه به نیازهای بدن جنین نیز پاسخ دهد.
به طور کلی متخصصین میگویند مادران باردار برای حفظ سلامت خود و جنین باید هر روز ۳۰۰ کالری بیشتر از روزهای پیش از بارداری دریافت کنند. اما لازم است که بدانید این میزان کالری باید حتماً در یک رژیم غذایی متعادل گنجانده شود.
غذاهای روزانه ای که خانم های باردار باید مصرف کنند شامل همه گروه های غذایی می باشد. حداقل سه وعده پروتئین در روز؛ شش وعده یا حتی بیشتر غلات کامل در روز؛ پنج وعده میوه در روز یا بیشتر؛ سه وعده محصولها لبنی در روز یا بیشتر؛ غذاهای دارای چربیهای ضروری؛ خوردن ویتامینهای دوره بارداری.
ممکن است تغذیه دوران بارداری ماه به ماه تغییر کند؛ اما همه خانمهای باردار باید نسبت به تغذیه خود حساس باشند و نه تنها ممنوعات دوران بارداری را بدانند، بلکه با تغذیه دوران بارداری در هر ماه آشنا باشند تا فرزندی سالم به دنیا آورند.
فواید تغذیه سالم برای جنین:
کمک به داشتن وزن مناسب نوزاد در هنگام تولد، تقویت تکامل مغز جنین، کاهش خطر ابتلا به برخی از بیماری ها مانند نقص لوله ی عصبی یا اسپینابیفیدا و تأثیر در الگوی تغذیه ای مناسب کودک پس از تولد. همچنین نقش تغذیه مادر بر هوش جنین به اثبات رسیده است.
فواید تغذیه سالم برای مادر:
کاهش خطر ابتلا به برخی از مشکلات بارداری (مانند کمخونی، دیابت بارداری، پرهاکلامپسی و غیره)، کاهش خطر بروز بعضی از عوارض بارداری (تهوع صبحگاهی، خستگی، یبوست و غیره)، ایجاد تعادل در حالات روحی مادر، جلوگیری از زایمان زودرس و کاهش سریع تر وزن پس از زایمان.
بسیاری از خانم ها در طول بارداری نگران افزایش وزنشان اند. می ترسند وزنشان بالا برود و پس از زایمان هرگز به سایز قبلی شان باز نگردند. افزایش وزن در طول بارداری طبیعی است و نباید نگرانی آن باشید. وزن اضافه تغذیه کودک را فراهم میکند و مقداری از آن نیز ذخیره میشود تا بعد از زایمان برای شیردهی کودک استفاده شود.
اما برای جلوگیری از اضافه وزن بیش از اندازه، میتوانید از رژیم بارداری استفاده کنید. خانمها در طول بارداری متوسط ۱۱ تا ۱۵ کیلو وزن اضافه میکنند. اگر قبل از بارداری وزنتان بالا باشد، طبیعی است که کمتر وزن اضافه کنید. اگر هم وزنتان کم باشد اضافه کردن بیشتر از این مقدار جای نگرانی ندارد.
در طرف دیگر؛ بسیاری از افراد، غذا خوردن زیاد را نشانه داشتن سلامتی میدانند اما بر خلاف این تصور، دریافت کالری بیش از حد نیاز، عوارض مختلفی نظیر ابتلا به دیابت، فشار خون و چاقی مادر و کودک را در آینده به همراه خواهد داشت و بر سلامت هم مادر و هم کودک تأثیرگذار می باشد.
به طور معمول بسیاری از افراد تصور می کنند که یک فرد باردار بایستی دو برابر یک فرد نرمال غذا میل نمایید. واقعیت اینکه چنین تصوری اشتباه است و آنچه در تغذیه یک خانم باردار مهم است، استفاده از یک تعذیه سالم می باشد. تغذیه یک فرد باردار باید حاوی مواد غذایی ضروری باشد . استفاده از مواد غذایی حاوی اسید فولیک مانند: اسفناج، کلم بروکلی، زرده تخم مرغ، موز و گوجه فرنگی، مواد غذایی حاوی آهن مثل گوشت و حبوبات، مواد غذایی ید و مواد غذایی حاوی کلسیم مثل شیر و لبنیات می باشد.